Oportunități de dezvoltare multilaterală și multiculturală

C:\Users\Raluca\Desktop\facebook_1567715195798.jpg Imagini pentru etwinning

Activitățile extrașcolare –

oportunități de dezvoltare multilaterală și multiculturală

Prof. Honciuc Maria Raluca

Pe parcursul anului școlar 2020-2021, elevii claselor a II-a B și a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei, îndrumați de doamnele profesoare Honciuc Maria Raluca și Todașcă Ionela Loredana, au participat în calitate de parteneri în proiecte internaționale eTwinning. Proiectele inițiate de parteneri intitulate ”Take care of your water” (Protejați apa), ”Footprint”(Amprenta), ”Childhood’s hand craft” (Artizanatul copilăriei noastre) și ”Reading is life” (Lectura este viață) au avut ca scop dezvoltarea emoțională, mentală și socială a copiilor, mai ales în contextul actual, prin activități specifice. Elevii au dobândit cunoștințe referitoare la protejarea planetei, la reciclarea selectivă și a reutilizării în activități creative a materialelor reciclate, au adoptat comportamente prosociale și proactive, și-au îmbogățit vocabularul și limbajul în limbi de circulație internațională. Elevii implicați au putut să își dezvolte astfel și cercul de prieteni și competențele digitale, prin utilizarea unor aplicații web necesare în realizarea diferitelor activități și proiecte practice.

Proiectele în care s-au implicat elevii școlii au conturat o nouă imagine a școlii, o școală deschisă oportunităților europene de învățare și colaborare.

Școala Gimnazială Nr. 2 devine o instituție de învățământ înscrisă pe un traseu european în beneficiul elevilor și al comunității.

Implicarea elevilor a fost recunoscută și recompensată cu diplome eTwinning, iar cadrele didactice și unitatea de învățământ au primit certificate eTwinning de recunoaștere națională și europeană ”Quality Label”.

Și în acest an, cadrele didactice au înscris colective de elevi în proiecte atractive, cu teme interesante și de actualitate.

Astfel, elevii clasei a IV-a A, sub îndrumarea doamnei profesoare Hrecinic Ionela, participă la proiectul ”Pretty English”, urmărind să-și îmbunătățească competențele lingvistice în limba engleză, să-și dezvolte abilitățile de utilizarea a noilor tehnologii și să-și facă noi prieteni, din cele zece țări partenere.

Elevii claselor a III-a B și a IV-a B, îndrumați de doamnele profesoare Honciuc Maria Raluca și Gavriluță Daniela sunt parteneri, în acest an, alături de elevi din alte 5 state, în proiectul ”My Ecological Heart”.

Elevii clasei a III-a A, coordonați de doamna învățătoare Loredana Todașcă, participă la următoarele proiecte eTwinning: ”My traditional cuisine” (Bucătăria românească tradițională), ”Chess. The Game of the Kings” ( Șahul. Jocul regilor), ”Etnic music of our city” ( Muzica orașului nostru), ”Galaxy Protectors” ( Apărătorii galaxiei), ”My country – my treasure” (Țara mea- comoara mea) și ”My Favourite” (Favoritul meu).

Ne dorim să experimentăm situații noi de învățare și să împărtășim cu ceilalți parteneri tot ceea ce înseamnă copilărie, armonie și cooperare.

Informatii de contact
Pentru informatii suplimentare secretariatul scolii va sta la dispozitie, de LUNI pana VINERI intre orele 8:00 - 16:00
  • Str. Unirii nr. 58 Vatra Dornei
  • 0230 371 534
  • scgen2vd@yahoo.com